In 2009 verscheen 'Van De Prins Geen Kwaad'.

Een waardiger opvolger van 'Schaaralaaf van nul tot (n)x uit 1994.

Samenstellers Ad Lansink en Carol I Boef bezien de geschiede- nis van Knotsenbrug vanuit verschillende invalshoeken. En laten vooral de ex-prinsen aan het woord. Die tonen verscheidenheid in verbondenheid in woorden en beelden, die voor zichzelf spreken (zie sub pagina's Prinsen vanaf 1952).

Bovendien bevat 'Van de Prins' een terugblik op het Nijmeegs Carnaval. Van knotsendragers zonder tot Knotsenburgers met hoofdletter: dat is een bondige samenvatting van een proces van vallen en opstaan, van groei en bloei, van teruggang en nieuw elan.

De nazaten van Prins Nico I Grijpink, de eerste Stadsprins van Nijmegen, hebben heel wat meegemaakt maar weinig kwaads op hun kerfstok.

De Herenzitting en de Hommage aan de Sint Steven kregen letterlijk en figuurlijk een vaste plaats in de carnavalscanon van Nijmegen, net zoals de Heerenloge (nu Ereloge) van de mannen (en vrouwen) met de Gouden Knots. De Jeugdprinsen tekenen voor de toekomst. En de Hofraad volgt en ondersteunt met nobele blik het wel en wee van het Nijmeegs carnaval.

De leden van het Prinsenconvent Knotsenburg hopen, dat 'Van de Prins geen kwaad' een aansporing is voor alle Nijmegenaren om in de traditie van de knotsendragers van 1566 carnaval te blijven vieren. Tot in lengte van jaren: een driewerf alaaf.